måndag 18 augusti 2014

Fuji och svartvitt

Ny kamera att "leka med" för att testa nytt och gamla saker att fotografera. Bästa sättet enligt mig för att lära sig en ny kamera är att använda den. Ha med manualen och bläddra om man funderar. Nu för tiden så finns alla (nästan alla) manualer som PDFer eller så har företagen (Nikon har en fantastisk app, Nikon ManualViever) så den ligger alltid i telefonen eller på läsplattan.

När jag promenerade hem från jobbet idag så körde jag Fuji X-E2 med vissa egna inställningar och lät kameran producera en råfil och en jpeg. Dessa har jag sedan suttit och jämfört i datorn och jag kommer nästan alltid att köra enbart jpeg. Bildfilerna blir sjukt bra och resultatet efter bearbetning tillräckligt. Fujin är ju köpt för att den är enkel att bära med och för att jag skall tänka mer på fotograferingen och mindre på tekniken.

Efter jobbet i morgon väntar nya äventyr med "lillkameran" och dessutom helt nya motiv för mig.

Så dagen då ....

Bilderna är från Hestra sjukhem som nu är förfallet och skall rivas. Detta för att ge plats för en massa lägenheter och rivning av nuvarande fastighet skall (vad jag hört) ske under hösten -14. Så det är kul att strosa omkring och dokumentera lite för att komma ihåg hur det såg ut då de nya fastigheterna står på plats.