måndag 9 april 2012

Även en tråkig dag kan ge sköna bilder ...

Idag var det upp i ottan för att hjälpa frugan att hänga ut Byttorps IF's handboll tipspromenad bana. Vädret såg bra ut till en början men sedan så vände det och det började snöa.
Då jag ändå var uppe som jag var så bestämde jag mig för att bara byta om och ge mig ut till den lilla "sjö" som jag varit vid ett antal gånger och sett fågel simma omkring men inte tagit mig tid att kolla närmare. Sagt och gjort, idag blev det av. På vägen ut så såg jag på avstånd tranor på en åker och svängde in på en liten väg och parkerade. Smög mig fram till skogsbrynet och la mig under några buskar.  Blev liggande en stund och njöt av att de inte sett mig (tror jag) och jag kunde fota dem då de gick omkring.


Väl framme vid "sjön" så satt jag med kikaren i bilen och kollade av vattnet, .......... inga fåglar, skit också. Men jag tänkte att jag kunde lika gärna ta och krypa ut till strandkanten och se om det hände något. De kunde blivit skrämda av bilen. Sagt och gjort, ut över mossen och krypandes fram till strandkanten. Inga fåglar. Det hade nu börjat snöa med inslag av regn, underbart. Som tur var så var jag klädd för ändamålet så det bekom mig egentligen inte mer än att jag tänkte att det hade varit skönare med bra väder. Då jag legat där ett tag och funderade på att packa ihop så kom de simmande, herr och fru Knipa. Jag fick mina bilder och jag tror inte att de upptäckte mig där jag låg. De simmade lugnt fram och tillbaka ett par gånger innan de försvann för mig.

Samtliga bilder är tagna med Nikon D3s och 400/2,8 med 1,7x telekonverter (ger ca. 650mm)
Bilden på Tranorna är endas beskuren till kvadratiskt format.
Bilden på Kniporna är obeskuren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar