måndag 27 februari 2012

Ett av bokprojekten rullar på ...

Då dessa bilder hamnar i bloggen är det väl ingen hemlighet längre att ett av mina bokprojekt i år är att följa Borås Rhinos som firar 20 år. Klubben som legat i vila ett år har inte som mål att spela seriespel i år utan att bygga upp verksamheten och få ihop ett lag igen.
Men 20 år firar man och projektet är jäkligt kul. Fyra bilder från kvällens fotografering kommer här.





söndag 26 februari 2012

Vårkänslor ...

Visst är det underbart, detta med våren. På något sätt så vaknar man till liv, man går ut och vistas ute för att det är skönt. Kort sagt, visst är det underbart.
SKÖN VÅR PÅ ER ALLA MINA BLOGGLÄSARE !


torsdag 23 februari 2012

Hemma efter dagens fotojobb ...

I kväll spelade Borås HK84 match mot HK Varberg. Varberg som gått upp i serieledning visade sig för starka för Borås idag. Varberg inledde stark och gick upp till en 5 målsledning direkt. Borås hämtade sig dock och var uppe i lika innan Varberg åter satte fart. Borås hade uppförsbacke under hela matchen.
Bilderna från idag visar inte hur matchen utvecklade sig uten jag har valt bilder som kunnat bli morgondagens bilder i BT OM resultatet blivit annorlunda. Men vid hemmaförlust så hamnar dessa i arkivet.




onsdag 22 februari 2012

Återigen underbart väder ....

Idag var det dags för träningsmatch på Borås arena. Förra gången det begav sig så beslutade man att bryta matchen för att det var snöigt och för farligt att fortsätta att spela.
Idag, ingen snö men en väldig massa vatten och blåst. Dvs, ingen kul alls. Att sedan matchen slutade 0-0 gjorde inte saken "kuligare" om man så säger.
Men bildet blev levererade och i morgon taggar vi för handbollsfotografering i Boråshallen för Borås Tidning. BHK84 har enkronasmatch och jag hoppas på mycket folk och skön handboll.

Slutligen tre bilder från dagens match.
Victor Claesson, IF Elfsborg

Joackim Jörgensen, IF Elfsborg

Calle Wede, IF Elfsborg

söndag 19 februari 2012

På begäran ...

Har fått några meddelanden på FB om jag kunde lägga upp några bilder från Dalsjöfors match igår mot Jitex. Och det kan jag väl. Borås Tidning använde inte överdrivet många i tidningen så här kommer några som jag inte skickade in.










lördag 18 februari 2012

Sportbilder för hela slanten ...

Idag har det varit jobb för Borås Tidning och vädret har "självklart" varit fantastiskt ........ regnigt.
Det var också en massa ansikten jag kände igen sedan tidigare, kunde inte placera in var men jag har lagt upp några så kanske ni kan hjälpa mig :)







torsdag 16 februari 2012

Inomhus ....

Efter fotat sommarsport utomhus tidigare i veckan var det skönt att komma inomhus och fota basket. Som den "turgubbe" jag är för Borås basket så vann de självklart då jag var på plats. 118-91 skrevs slutresultatet till och det var stundtals stor basketunderhållning i Boråshallen.






tisdag 14 februari 2012

Visst är fotboll härligt ...

Idag var det träningsmatch på Borås arena. För oss fotografer är det skillnad på fotbollsfoto och fotbollsfoto. Bilder på fotograferna Anders Ylander, Daniel Stiller och Jonas Dandanell får illustrera detta.
Matchen då ?? Jo den spelades i en halvlek då BK Häcken ansåg att det var för stor skaderisk att fortsätta under dagens förhållanden och slutade 0-0.





lördag 11 februari 2012

IF Elfsborg spelade träningsmatch ...

Idag var det dags för IF Elfsborg att spela årets första träningsmatch. Motståndet stod FC Nordsjaelland för och tillställningen slutade 1-2, seger för danskarna alltså.
Efter matchen så var det mingel och annat mellan spelare samt ledare ifrån Elfsborg och supportrarna. Man startade med att äta gemensamt och avsluta med blandade aktiviteter i Sjuhäradshallen.





onsdag 8 februari 2012

Då var det första igång ...

I år kommer jag att jobba med två bokprojekt och idag så inleddes det första. Redan idag vid första kontakten med människorna kändes det riktigt kul och motiverande.
Lite hemlighetsfullt är det, mest för att jag skall få jobba och planera ihop med de inblandade människorna på mitt sätt och i min (och deras) takt.
Bokprojekt #2 hoppas jag komma igång med under vecka 8. Då skall det sista mötet genomföras med ansvariga.
Här två bilder från bokprojekt 1.



söndag 5 februari 2012

Förlust för BHK84 ...



Då var Masters DM avklarat ...


Bildarkivet är nu i det närmaste klart ...

I ett antal dagar har jag nu arbetat med att iordningställa bildarkivet (ImageDesken) för att kunna ge mina kunder möjligheten att själva logga in och hämta bilder för sina behov. Det som krävs är att man ansökt om att bli kund och fått det godkänt. Omfattningen av vad man kommer åt styrs från fall till fall.

Utseende och en del texter är klara och det återstår att få klart med nyhetsbrev samt prislistor.

Följ länken här för att se bildarkivet (fler bilder kommer att laddas upp).

Bildarkivet

torsdag 2 februari 2012

Panoramabasket ...

I kväll var jag och fotade basket mellan Borås och Uppsala. En skojig match och massor med folk. 2960 personer hade sökt sig till Boråshallen.
Jag hade ett fotojobb efter matchen så fick en massa tid att göra en annorlunda bevakning av matchen. Fotade allt med 24mm :) och gjorde sedan panorama av alla bilderna som jag lägger i bloggen.


Fullsatt ! Enda bilden som inte blir ett panorama.




Alex passade på att ta porträttbild under matchen.


Det var han som gjorde det !!!